Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Példamutató az együttműködés Révfülöp és a Vízimentők között

Révfülöp a Balaton északi partjának egyik legkeresettebb és legvonzóbb nyári célpontja. A nyaralóvendégek előszeretettel keresik fel a kevesebb, mint 1500 fős települést nyugalma, szépsége, adottságai és szolgáltatásainak minősége miatt.

Révfülöp nagyközség vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az állandó lakosok és a hozzájuk ellátogató nyaralóvendégek számára egyaránt elérhetőek legyenek a magas színvonalú szolgáltatások a településen. Fontos megemlíteni, hogy a folyamatos fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra is. Ennek egyik ékes példája, hogy hosszú évek óta szoros együttműködésben dolgoznak együtt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával (VMSZ). Révfülöp strandjain a 2000-es évek eleje óta a VMSZ vízimentői látnak el szolgálatot a nyári hónapokban, így a strandvendégek szakképzett vízimentők felügyelete mellett fürdőzhetnek és sportolhatnak, ami mindenképpen emeli a révfülöpi strandok szolgáltatásának minőségét. A strandolni vágyók nagyobb kedvvel választanak egy olyan strandot, ahol biztonságban tudhatják családjukat és önmagukat. Ezt a biztonságot tovább növeli, hogy a Révfülöpi Vitorláskikötőben állomásozik a VMSZ kis sürgősségi mentőhajója (Ábrahám Lomac), amellyel egy esetlegesen bekövetkezett nagyobb baj esetén a riasztástól számított néhány perc alatt megérkezik a segítség - egy esetkocsinak megfelelő felszereltségű mentőhajó, fedélzetén komoly tapasztalattal rendelkező vízimentőkkel és egészségügyi szakszemélyzettel - a közeli helyszínre. A Révfülöpön élőknek és nyaralóknak megnyugtató lehet az a tény is, hogy a VMSZ 2016-ban üzembe állított egy mentőtiszti autót is, mely a nyári hónapokban, június és szeptember között, ábrahámhegyi állomáshelyéről látja el szolgálatát a Balaton északi partján. A mentőtiszti autó percek alatt éri el a szomszédos településeket, így Révfülöpöt is. Súlyos baj esetén, mind a mentőhajó, mind a mentőtiszti kocsi közelsége esélyt ad a bajbajutottnak, hogy perceken belül szakszerű ellátásban részesüljön.






Révfülöp és a VMSZ közti jó együttműködést mutatja az is, hogy Révfülöp volt az első települések egyike, aki örömmel csatlakozott a MENTŐÖV PROGRAM-hoz, melynek célja, hogy tudatosítsa a fürdőzőkben a biztonságos vízhasználathoz szükséges információkat (bejáratnál elhelyezett szóróanyagok és strandlépcsők mellett kihelyezett információs táblák segítségével), ezzel is ösztönözve őket a felelős vízhasználatra. A MENTŐÖV PROGRAM mellett a település vezetősége támogatta és otthont adott az UNIQA és a VMSZ közös prevenciós programjának (UNIQA – Vízimentő Program) is, így a Császtai Strand vendégeinek heti rendszerességgel (szombatonként) elérhető volt a főszezon ideje alatt ez a hasznos, oktató jellegű program, melynek részeként a VMSZ kollégái minden alkalommal prevenciós előadást és vízből mentési bemutatót tartottak, valamint megtanították az érdeklődőknek a laikus újraélesztés technikáját is. Természetesen nem maradtak el a játékos sorversenyek sem, ahol az UNIQA jóvoltából szép ajándékokkal jutalmazták a legügyesebbeket. A rendezvény iránt minden alkalommal nagy volt az érdeklődés, ami azt mutatja, hogy érdemes ilyen jellegű programokkal is bővíteni a strandok szolgáltatásainak kínálatát.




Fotó: VMSZ Média

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere és Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke egyetértenek abban, hogy az a fajta együttműködés, ami a település és az egyesület között évek óta működik, mindkét fél számára gyümölcsöző és rengeteg pozitív hozadéka van. Polgármester úr számára megnyugtató, hogy Révfülöp biztonságos - a VMSZ vízimentőivel és az egyesület komoly szakmai és technikai hátterével biztosított - strandokkal várja a vendégeket, a VMSZ pedig örül annak, hogy egy olyan nyitott, támogató vezetőséggel, strandüzemeltetőkkel és alkalmazottakkal dolgozhat együtt, akik nagyban megkönnyítik a vízimentők munkáját a mindennapokban. Ezt a jól bevált együttműködést szeretnék továbbra is fenntartani, újabb ötletekkel, közös projektekkel színesíteni. Kondor Géza elmondta, hogy a korábbi évek jó tapasztalatai alapján ő maximálisan megbízik a VMSZ által nyújtott, magas szakmai színvonalú szolgáltatásban. Ahogy eddig is, a továbbiakban is a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával képzeli el a közös munkát. Bagyó Sándor pedig úgy nyilatkozott, örül annak, hogy a Révfülöpi Önkormányzattal sikerült egy ennyire jól működő, gördülékeny szakmai kapcsolatot kialakítani, nagyon várja a további közös munkát, mert Révfülöppel valóban öröm együtt dolgozni.

Ez az együttműködés garancia arra, hogy 2020-ban is magas színvonalú szolgáltatásokkal és a VMSZ vízimentőivel várják vendégeiket a révfülöpi strandok.

Révfülöp település honlapján a cikk itt olvasható:
2020. év Révfülöpi Képek megjelent számai
Révfülöpi Képek 2020. januári száma PDF formátumban, 8. oldal
http://www.revfulop.hu/magyar/revfulopi_kepek_ujsag_letoltheto_valtozat.php

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%