Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Prevenciós foglalkozást tartottunk az Őrült Hajók Versenyén

Az Őrült Hajók Versenyét hetedik alkalommal rendezte meg a hartai Duna-parton a Hartáért Egyesület. A versenyen saját készítésű, elképesztő kreativitással megálmodott “hajókkal” indultak csapatok. Kollégánk a vizek veszélyeiről beszélgetett az érdeklődőkkel.

A Hartáért Egyesület egyik vezetője a Facebookon látta meg az #egyeletemegymellenyem hashtag alatt futó mentőmellény kampányunkat, pár nappal a rendezvény előtt. Ekkor keresett meg bennünket, és kérte, hogy tartsunk egy foglalkozást az érdeklődőknek az élő vizek veszélyeiről és biztonságos használatukról.

Párdi András kollégánk a rajt előtt elmondta, hogy miért fontos a mentőmellény, miért kell mindig viselni vízre szálláskor, nem csak az ilyen jellegű rendezvényeken. Majd minden versenyzőnek ellenőrizte a mentőmellényét, igazított azokén, akik nem jól vették fel. Szerencsére az ehhez hasonló programokon kötelező a mentőmellény, de gyakran tapasztaljuk, hogy nem jól rögzítik magukon az emberek, ennek következtében pedig kicsúszhatnak belőle a vízbe eséskor.


Nem mindennapi hajók

A verseny után gyerekekkel beszélgetett a vizek veszélyeiről és arról, hogy mit kell betartaniuk ahhoz, hogy biztonságban legyenek. “A hartai Duna-szakaszon nagy a hajóforgalom, ez a Duna főága, tehát a sodrás is erős, ezekről a veszélyekről tudnak az itt élő gyerekek, ez egyértelműen kiderült a beszélgetésből. De nem sokat hallottak arról, hogy mi minden okozhat rosszullétet, fulladást a vízben. Azt is tudatosítottam bennük, hogy mire kell odafigyelni ahhoz, hogy ne kerüljenek bajba. A mentőmellényről is beszélgettünk, mert nem mondanám, hogy általános a használata még a helyi, folyó mellett élő gyerekek körében sem” - mondta el a program után Párdi András.

A foglalkozás olyan jól sikerült, hogy azt a jövő évi Őrült Hajók Versenyén már előre beharangozzák, és a hivatalos programban is szerepel majd. Ennek nagyon örülünk, mert mindig szívesen tartunk ehhez hasonló prevenciós beszélgetéseket, bemutatókat.



Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%