Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Red Bull Air Race a Balaton felett

A jól ismert budapesti helyszín helyett, idén Zamárdi és a Balaton adott otthont a Red Bull Air Race-nek. Az új helyszín mellett a verseny másik különlegessége, hogy a most hétvégén lezajlott magyarországi verseny volt az utolsó előtti rendezvény a sorozat történetében. A szervezők ugyanis tavasszal bejelentették, hogy a szeptemberi Japán forduló után lezárul a Red Bull Air Race tizenhat éves története, jövőre nem rendeznek újabb versenyt.



Az előző években a Dunán, idén pedig „hazai terepen” biztosítottuk a műrepülő világbajnokságot. Három mentőhajóval - köztük a Rupert sürgősségi mentőhajóval – kilenc fős legénységgel, két mentőkatamaránnal, két mentőkajakkal és hat standi vízimentővel álltunk készenlétben a két napos verseny ideje alatt.



Szombaton a kvalifikációs fordulókat, vasárnap pedig a döntőket követhették figyelemmel a nézők. A programot műrepülő világbajnokunk, Besenyei Péter különleges manőverei színesítették és a Red Bull történelmi repülőgép flottája is bemutatkozott a balatoni égen. A kétnapos rendezvény nem csak a repülés szerelmeseinek tartogatott izgalmas pillanatokat, a szervezők számos szárazföldi programmal is készültek az eseményre.



Fotó: VMSZ Média

A verseny és a bemutatók rendben lezajlottak. A Rupert legénységének azonban akadt egy kis dolga. Két vitorlás hajó utasainak nyújtottak segítséget, akik épp a versenyt figyelték a vízről, amikor hajóik összeakadtak. Kollégáink segítettek szétválasztani a hajótesteket. A fedélzeten tartózkodók közül senki nem sérült meg.



A verseny véget ért. A Red Bull Air Race pilótái utoljára festették színesre Magyarország egét repülőgépeikkel. Mi - akik hosszú évek óta biztosítottuk a rendezvényt - örülünk annak, hogy egyszer sem történt olyan eset a versenyzőkkel, ami miatt be kellett volna avatkoznunk. A pilótáknak további sok sikert és balesetmentes repülést kívánunk!



Fotó: VMSZ Média

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%