Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Rúdtáncos világbajnok és vízimentő

Floch Bernadett 22 évesen felért a csúcsra, profi világbajnoki címet nyert rúdtáncban. Szabadidejében szenvedélyes vízimentő. Semmit nem vesz félvállról.

A rúdtáncban ennél nincs feljebb, Floch Bernadett felnőtt, profi kategóriában nyert világbajnoki címet március 30-án az úgynevezett Pole Theatre versenyrendszerben. Ez volt a legnagyobb sikere, de nem az első. A hétvégi versenyre kétszeres junior világ és Európa bajnokként érkezett.

Bernadett szinkronúszóként kezdte, de már óvodás korában rúdtáncos szeretett volna lenni. Mint a vizimentok.hu-nak elmondta: kisgyermekként látott egy videót, amelyen egy rúdtáncos bemutatott egy különleges elemet, és úgy érezte, ilyet szeretne ő is. Azóta közel húsz év telt el, és a hétvégi világbajnoki címet érő gyakorlatának már része volt ez az elem.


Rúdtáncban többféle versenyrendszer létezik, de a legrangosabb az, amelyen Bernadett a hétvégén győzelmet aratott. A feladat nem csupán egy gyakorlat bemutatása volt, színházat kellett varázsolni háttérrel, kellékekkel, szereplőkkel. Az előadás egy történetet mesélt el, és mivel Bernadett a Comedy kategóriában indult, meg kellett nevettetnie a közönséget. Az ő története arról szólt, hogyan lett szinkronúszóból rúdtáncos. Felelevenítette azt az időszakot, amikor kezdőként annyira izmos lett, hogy többé nem fért bele a ruháiba. Mint elmondta: egy rúdtáncosnak gyakran kell cserélnie a ruhatárát.


Floch Bernadett 2015 óta vízimentő. Akkor még végig dolgozta a nyarat, ma már kevesebbet tud vállalni, de azt mondja, egy-egy napra beáll, mert számára ez a pihenés. Nagyon szereti a vízimentő munkát, a szolgálat és a Balaton pedig lehetőséget ad neki arra, hogy kicsit kiszakadjon a hétköznapokból. Ahogy fogalmazott: vízimentőként jobban kell figyelni, de a teste pihenhet, legalábbis a rúdtáncos terheléshez képest.


Bernadett maga finanszírozza a felkészülését, és a versenyeken való részvételt is. Tavaly végzett a Testnevelési Egyetemen, és ma már oktatja is a rúdtáncot. A következő versenye júliusban lesz Londonban. A világbajnokság után ez a második legrangosabb megmérettetés. Azt mondja: reméli, hogy a nyár végén jut ideje arra, hogy újra vízimentő szolgálatot vállaljon, ugyanis a Balaton a szíve csücske.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%