Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

StrandszezON - StrandszezOFF

Bezártak a strandok a Balatonnál

Fotó: VMSZ Média

Talán néhányan még emlékeznek arra, amikor április közepén hírt adtunk arról, hogy kinyitott az első – egyesületünk által biztosított - strand a Balatonnál. A Mirabella Camping strandja (Zamárdi) április 19-én nyitotta meg kapuit a vendégek előtt és egészen szeptember 30-ig várta a Balaton szerelmeseit. Így 2019-ben az általunk biztosított strandok közül a Mirabella Camping strandja volt az, ahol elsőként nyitottuk és utolsóként zártuk a balatoni strandi szezont. A több, mint öt hónapos nyitvatartásuk ideje alatt minden nap vízimentőink biztosították a Camping strandjára látogató vendégek biztonságos vízi és vízparti kikapcsolódását.



Fotó: VMSZ Média

Most, hogy a leghosszabban nyitvatartó (VMSZ vízimentői által biztosított!) balatoni strand is bezárt, kicsit visszatekintettünk az elmúlt hónapok „strandi történéseire”. Az idei évben eddig 9 vízimentő tanfolyamot szerveztünk. A tanfolyamon résztvevők közül a mai napig 79-en tettek sikeres vízimentő vizsgát (13-an még pótvizsgára várnak). Korábban végzett vízimentőink pedig a kötelező kártyamegújító vizsga után állhattak újra szolgálatba. Idén több, mint 50 Balaton-parti strandon és számos vízi és vízparti rendezvényen bizonyították kollégáink, hogy számukra a fürdővendégek, a versenyzők és a fesztiválozók biztonsága a legfontosabb. (A balatoni strandok mellett több vidéki tónál, vidéki településen és Budapesten is több helyszínen teljesítettünk/teljesítünk szolgálatot.)

A strandokon dolgozó vízimentőink 2019-ben 3.783 alkalommal láttak el könnyű sérültet (bajbajutottat). A 3.783 főből 32 fő vízből mentett személy volt, 3.751 fő a parton részesült szakszerű ellátásban. 61 esetben, további ellátás céljából szükség volt az Országos Mentőszolgálat közreműködésére.

Kollégáink aktív jelenléte és preventív tevékenysége idén is hozzásegítette a strandolókat ahhoz, hogy tudatosabb fürdőzőkké váljanak és lehetőségeikhez mérten megelőzzék és elkerüljék a felelőtlenségből, meggondolatlanságból (esetleg ismerethiányból) származó baleseteket.



Fotó: VMSZ Média

Igaz a nyári strandi szezon befejeződött, de tanfolyamaink egész évben várják mindazokat, akik szeretnének vízimentőként (úszómesterként) bekapcsolódni Egyesületünk munkájába.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%