Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Szemétszedés a víz alatt

Szeptember 19-én volt a Szemétszedés Világnapja. (A Szemétszedési Világnapot minden év szeptember harmadik szombatján ünneplik.) Ezen a napon, minden évben nagyon sokan – magánszemélyek, szervezetek, egyesületek – megmozdulnak, hogy szebbé és tisztábbá tegyék környezetüket.

Egyesületünk a Szemétszedés Világnapja alkalmából azt tűzte ki célul, hogy minden évben egy-egy balatoni kikötő medrét szabadítja meg a szeméttől. Idén egyik partnerünk, a BL YachClub & Apartments kikötőjének medrét tisztítottuk meg. Az akció keretében Rubecz József, a VMSZ búvárszolgálatának vezetője biztosította búvárainkat, akik egymást váltva, kötélbiztosítással merülték meg a területet, hogy felszínre hozzák az akár évekkel ezelőtt víz alá került tárgyakat. Kollégáink többek között napozóágyat, vasszéket, vasvillát, belépőszőnyeget, üvegeket, fadeszkákat, zsákokat, csődarabokat, cserépedényeket, talpas poharakat, betondarabokat, valamint egy nemrég vízbe esett telefont hoztak fel a meder aljáról.

Rubecz József
Fotók: Rubecz Anita


Több szempontból is hasznos volt a tegnapi nap. Amellett, hogy a kikötő medre megtisztult, az akcióban résztvevő, búvárvizsgával rendelkező vízimentőinknek nagyon jó gyakorlási lehetőség volt és persze csapatépítő programnak sem volt utolsó. A hét fős csapat minden tagja örömmel vett részt a feladatban és nagyon jól érezte magát.





Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%