Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Szolgálatban a Balaton Soundon

Tegnap 13. alkalommal nyitotta meg kapuit a látogatók előtt Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus zenei fesztiválja, a Balaton Sound. Az öt napos rendezvény alatt több, mint 300 fellépő szórakoztatja majd a fesztiválozókat. Vasárnapig körülbelül 170 000 látogatót várnak a szervezők.

A „Soundot” 2007-es elindulása óta mindig Zamárdiban, közvetlenül a vízparton (Zamárdi Szabadstrand) rendezik meg minden év júliusában. Ha pedig vízpart és rendezvény, akkor mi is ott vagyunk. Ott vagyunk, hogy a fesztiválhangulattól „ittas” fürdőzőkre vigyázzunk.
A felfokozott hangulat, a nagy társaság, a buli, az alkoholos állapot, a lazuló kontroll mind-mind fokozott veszélyforrást jelenthetnek a vízben, ezért nekünk, vízimentőknek különös gonddal és nagyobb létszámmal kell figyelnünk a vízben tartózkodókra.
A kijelölt, egy kilométeres partszakaszon 0-24 órában látunk el szolgálatot. A nappali szolgálat ideje alatt (08:00-20:00) egy mentésvezető és tíz vízimentő dolgozik a parton és a vízen, az éjszakai szolgálatban (20:00-08:00) egy mentésirányító és hat vízimentő kolléga felügyel a vízparton.

Fotó: VMSZ Média

A mentésvezetőnél két rádió van. Az egyiken a vízimentőkkel (minden vízimentőnél van rádió), a másikon a rendezvény Operatív Irányítási Központjával tartja a kapcsolatot. Ez gyors és hatékony kommunikációt tesz lehetővé minden irányba.
Egyedi fesztiválhelyszín, világsztárok, nyári Balaton, színes, különleges látványvilág. Többek között ezek teszik különlegessé és vonzóvá a Balaton Soundot!
Már a nyitónapon rengetegen érkeztek!
Míg a látogatók a fesztivál különböző helyszínei között jönnek-mennek, addig mi egy helyszínre koncentrálunk. A kijelölt fürdőterületre és az ott tartózkodók biztonságára.
Ami öt nap hatalmas buli a fesztiválozóknak, az öt nap kemény munka nekünk.

Fotó: VMSZ Média

Kollégáink hétfő délig lesznek szolgálatban a Balaton Soundon!

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%