Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Visszavonhatatlanul elindult a szezon

Az iskola ugyan még tart, a Balaton vize még hűvös (mindössze 16 fokos), az idő azonban egyre nyáriasabb. Az első júniusi hétvégén 14 strand nyitotta meg kapuit a vendégek előtt.

Fotó: VMSZ Média

14 olyan strand, ahol vízimentőink is jelen vannak, hogy vigyázzanak a strandolókra és szaktudásukkal segítsenek, ha arra szükség van.

Fotó: VMSZ Média

A strandi vízimentő feladatai nem csak a mentésre korlátozódnak. Feladataik közé tartozik többek között a fürdőterület felügyelete (partról és vízről). Gondoskodnak a fürdőzőlépcsők tisztántartásáról, csúszásmentesítéséről, hogy megelőzzék az ebből fakadó baleseteket. Figyelmeztetik a fürdőzőket másodfokú viharjelzés esetén. Ellátják a vágásokból, horzsolásokból, vérzésekből fakadó elsősegélynyújtási feladatokat.

Fotó: VMSZ Média

Rosszullétek, allergiás reakciók (pl. rovarcsípés), eszméletvesztés esetén, rádión referálnak az esetről a VMSZ mentésirányítási központjának, elindítva ezzel a mentési láncot, hogy mihamarabb megérkezzen a helyszínre a magasabb szintű segítség. Eközben ők megkezdik az életmentési feladatokat. És természetesen, ha szükséges, akkor vízből mentik a bajbajutottat. Javasoljuk mindenkinek, hogy nyaralás előtt tájékozódjon és olyan strandot válasszon, ahol van vízimentő szolgálat, hiszen bárkivel előfordulhat kisebb, nagyobb baleset, rosszullét, akár a parton, akár a vízben. Jó, ha a segítség pillanatokon belül megérkezik! Ilyen esetben minden perc számít! Vízimentőink folyamatosan figyelnek, hogy megelőzzék az esetleges baleseteket és ugrásra készen állnak, hogy segítsenek, ha baj van!

Fotó: VMSZ Média

Most hétvégén újabb strandok nyitnak meg! Visszavonhatatlanul elindult a szezon!

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%