Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

VMSZ prevenció Szentendrén

Fiatal vízimentő kollégánk, Kollár András – a Szentendre és Vidéke Praxisközösség prevenciós programjába bekapcsolódva – „Mire figyeljünk oda a vízben?” címmel tartott előadást augusztus 27-én a szentendrei V8 Uszodában.

Kollár András

A SZEVI Praxisközösség rendszeresen szervez magas színvonalú, megelőző programokat különböző témákban. Az augusztus 27-ei prevenciós programjuk fókuszában az újraélesztés és a vízi balesetek megelőzése állt, melynek keretében a résztvevők először a Praxisközösség egyik orvosától hallgathattak meg egy előadást az újraélesztésről, majd a Praxisközösség másik orvoskollégája – András közreműködésével – a laikus újraélesztés folyamatát magyarázta el lépésről lépésre.




A gyakorlati bemutató után fiatal kollégánk egy mindenki számára jól érthető prezentáción keresztül mutatta be azt, hogy mire kell figyelnie annak, aki strandolni megy. A fürdőzési szabályok mellett többek között elmagyarázta a passzív és az aktív pánikolók közötti különbséget és beszélt arról, ha valaki bajba kerül a vízben, akkor miként lehet segíteni rajta úgy, hogy maga a segítő ne kerüljön bajba. Előadását aztán a medencetérben folytatta, ahol bemutatta a mentőeszközök – mentőgyűrű, mentőbója, mentőheveder és dobózsák – helyes használatát és ötleteket adott arra is, hogy mit lehet tenni olyan esetben, amikor ezek nincsenek kéznél. Példaként egy strandtörölközőt vett a kezébe és megmutatta, hogyan válhat egy egyszerű használati tárgyból is mentőeszköz, ezt követően pedig a különböző szabaduló-fogásokkal ismertette meg a program résztvevőit.







András 2014 óta dolgozik vízimentőként a VMSZ-nél. Számára a legfontosabb, hogy másokon segíthessen. A jövőben is életmentéssel szeretne foglalkozni, orvosi pályára készül. Arra a kérdésre, hogy miért érzi fontosnak azt, hogy prevenciós előadásokat tartson a vízi balesetek megelőzésének témájában, így válaszolt: „Úgy gondolom, ha megelőző előadásokat tartok és megpróbálom bemutatni, hogy mire figyeljenek, mire vigyázzanak az emberek, akkor ezzel meg tudom előzni azt a szituációt, hogy nekem élesben kelljen használnom ezt a tudást a vízben és a vízparton.”



Öröm számunkra, hogy olyan fiatal kollégákkal dolgozhatunk együtt, akik hisznek a megelőzés fontosságában és Egyesületünket képviselve – szolgálati idejükön kívül is – aktívan tesznek azért, hogy az emberek minél nagyobb biztonságban legyenek a vízben és a vízparton.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%