Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Sürgősségi betegellátás

A sürgősségi betegellátás a VMSZ-nél minden meglévő potenciál mozgatórugója és háttere.

Vezetője: Dr Debreceni Katalin
E-mail: dr.debreceni.katalin@vizimentok.hu

Számunkra a sürgősségi betegellátás:
  • beteghez rendelt ellátási forma
  • folyamat
  • csapatmunka
  • folyamatos adaptáció, fejlődési lehetőség

Víziónk szerint a legjobb és legegyszerűbb ellátást szeretnénk megvalósítani, aminek a központjában a beteg áll.
Kollégáinkkal folyamatosan dolgozunk azon, hogy tudásunkat és felszerelésünket ennek megfelelően fejlesszük.
Ezt csak úgy tudjuk megvalósítani, ha munkatársainkat kezeljük szervezetünk legfőbb értékeként.


Riasztás:



A sürgősségi betegellátás hátterét is Mentésirányítási Központunk adja, amelyen keresztül vízimentőink, hajóink, a bajba jutott hajósok, vagy bárki kérhet segítséget, aki észleli, hogy baj van.

Az Országos Mentőszolgálat Irányítóközpontja – több csatornán keresztül is – közvetlenül éri el a mentésben aktuálisan részt vevő egységeinket.

Egységek/kompetenciák:



Az Egyesületünk létszámában meghatározó strandi vízimentők a személyes biztonságukat garantáló felszerelés mellett rendelkeznek minden olyan korszerű kulcskompetenciával és eszközzel, amellyel életet lehet menteni.

Képesek korán észlelni, ha baj van, vérzést csillapítani, átjárható légutat biztosítani, újraéleszteni, csapatban dolgozni, megfelelően kommunikálni és idejében segítséget hívni.

Magabiztosságukat, sikereiket gyakorlati fókuszú oktatási módszertannal, egyszerű döntéstámogató eszközökkel, illetve folyamatosan elérhető háttértámogatással saját oktatási rendszerünkben alapoztuk meg.

A létszámában sokkal kisebb professzionális – sürgősségi mentőhajóinkon dolgozó – egészségügyi csapat önkéntesekből szerveződik, többségében az Országos Mentőszolgálatnál a helyszíni ellátás tekintetében nagy gyakorlatot szerzett ápolók, mentőtisztek és orvosok alkotják.

Sürgősségi mentőhajóinkon – a Ruperten és az Ábrahám Lomacon – tehát mindig tapasztalt vízimentőkből és magas szakmai tudással rendelkező egészségügyi szakemberekből álló, professzionális csapat lát el szolgálatot.

Ábrahámhegyen saját kezdeményezésből egy mentőtiszti autót is üzemeltetünk a nyári hónapokban, amely jelentős mértékben hozzájárul a hatékony betegellátáshoz, hisz a mentőtiszti autónk által lefedett terület, egy mentőellátási szempontból fehér folt közepén található.

Oktatás



Minden tevékenységünk során szükség van a sürgősségi betegellátás területén megszerzett tudásra is, így megvizsgálva az egyes munkaköröket, az elvárt tudást az adott tevékenységhez adaptáltuk és annak megfelelően oktatjuk.

Törekszünk arra, hogy ezen a területén is saját szakembereink közül kerüljenek ki oktatóink.

Felszerelés:



A sürgősségi mentőhajó felszerelése lényegében egy esetkocsi felszerelésének megfelelő. Természetesen a felszerelés kiválasztásánál figyelembe vettük a speciális körülményeket. Nagy hangsúlyt fektettünk a megfelelő mentési eszközök kiválasztására és az azokkal történő munka rendszeres gyakorlására.

A sürgősségi betegellátásba hajóink technikai személyzetét is bevonjuk, akik betanított egészségügyi ellátói feladatokat hajtanak végre, mellyel a hajón szolgálatot teljesítő egészségügyi szakemberek munkáját segítik. Az ehhez szükséges tudást, az erre kifejlesztett tanfolyamunkon szerzik meg kollégáink.

Kapcsolat



Fenti csapataink kiváló kapcsolatot ápolnak az Országos Mentőszolgálat szervezeteivel, a közös betegellátás azonos prioritások mentén történik.

Rendezvénybiztosítás



Vízi rendezvények biztosításának tervezése során orvosszakmai szempontból is figyelembe vesszük a kitettség csökkentésének evidens igényét az ellátás során. Folyamatainkat, kapcsolódási pontjainkat ennek megfelelően hangoljuk és alakítjuk.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%