Emergency, call for help: +36 30 383 8383

Hálásan köszönjük mindenkinek, aki nekünk ajánlotta fel az 1 százalékát!

Idén 73 %-kal nagyobb összeget kaptunk, és 132-vel többen ajánlották fel nekünk az adójuk 1 %-át, mint tavaly. Nagyon jó érzés úgy zárni a  „mentési főszezont”, hogy tudjuk, több mint 420 ember gondolja, hogy fontos a munkánk, és talán azt is, hogy a legjobb tudásunk szerint végezzük.

Sajnos nem tudjuk minden felajánlónak személyesen megköszönni, hogy a mi javunkra rendelkezett, mert az nem nyilvános, hogy kinek az 1 százaléka érkezett meg a bankszámlánkra. De ezúton is nagyon köszönjük nekik, és üzenjük, hogy felajánlásukkal azt támogatják, hogy továbbra is ingyenes legyen az életmentés és az elsősegélynyújtás a Balatonon és minden olyan helyszínen, ahol mi érkezünk meg a bajbajutotthoz.  



A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy civil szervezet, saját bevételeinkből és támogatóink adományaiból tartjuk fent magunkat, és ezekből végezzük életmentési tevékenységünket. Ehhez járult hozzá mindenki, aki figyelt arra az adóbevallás beadásánál/ elfogadásánál, hogy a személyi jövedelemadója 1 százalékát felajánlja valakinek (és ne az államkasszában hagyja), és éppen ránk gondolt.

Ebből a több mint 5 millió 800 000 forintból pótoljuk a mentőhajóinkon és a mentőautóinkban használt egészségügyi felszerelést, illetve fejlesztjük búvárszolgálatunk eszközeit. Búvár kollégáink nemcsak eltűnt személyek keresésében és felszínre hozatalában vesznek részt, hanem nagyon fontos feladatuk van műszaki mentések során is. Nélkülük sokszor egyáltalán nem lehetne elsüllyedt, felborult hajók kiemelését megkezdeni, vagy nem olyan műszaki állapotban tudnánk átadni a mentett eszközt, mint amilyenben szeretnénk. (Nagyon figyelünk arra, hogy a műszaki mentés során a lehető legkevesebb kár keletkezzen a bajbajutott járművön, eszközön.)

További adományoknak is nagyon fontos szerepe lenne abban, hogy a megszokott színvonalon tudjuk végezni a munkánkat a jövő évi strandszezonban, illetve azon kívül is - hiszen vannak, akik télen is hajóznak, horgásznak vagy eveznek. Amennyiben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület számára kíván felajánlást tenni az alábbi bankszámlaszámunkon teheti meg: 10404955-49515811-00000000.

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Meet our supporters

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség

Meet our cooperative partners

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport eng
melodiak
Kürt Zrt.
GALCO
1%