Emergency, call for help: +36 30 383 8383

Idén is részt vettünk a Balaton-átúszás biztosításában

Az idén rekordszámú induló, közel tizenegyezer úszó és majdnem ötszáz SUP-os nevezett a rendezvényre.

Az indulási oldal - Révfülöp


Öt mentőhajóval és két sürgősségi mentőhajóval biztosítottuk az idei Balaton-átúszást tegnap, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal közösen. Egy úszót sikeresen újraélesztettünk, stabil állapotban szállították kórházba. Ezen túl három esetben kisebb rosszullétet láttunk el, illetve az elfáradt vagy a versenyt más okból feladó úszókat vittük az úszófolyósó közelében állomásozó kórházhajókra.



Az idén rekordszámú induló, közel tizenegyezer úszó és majdnem ötszáz SUP-os nevezett a rendezvényre, melyen csak 11 óráig lehetett rajtolni a délutánra előre jelzett szél miatt. Huszonhét kollégánk dolgozott a rendezvényen, akik már jóval a reggel hét órai rajt előtt megkezdték szolgálatukat, a legmesszebb állomásozó mentőhajónk legénysége 4 óra 55 perckor indult el a révfülöpi eligazításra. Mentőhajóink egyenletesen felosztva az úszófolyosót, a rajttól a célig folyamatosan figyelték az úszókat. Az egyik sürgősségi mentőhajónk a déli parthoz tartozó versenyterületen biztosította a sürgősségi mentést és betegellátást, a másik az északi parti részen.

Mentőhajóink az úszófolyosó mellett


Az ilyen nagy rendezvények megmutatják, mennyire fontos, hogy a lehető leghatékonyabban, a legmagasabb szakmai színvonalon tudjunk segíteni a bajbajutottaknak, és akár a nyílt vízen sürgősségi ellátást tudjunk biztosítani. Azért, hogy ezt speciális körülmények között is meg tudjuk tenni, két darab, úgynevezett airboat mentőhajóra gyűjtünk. Ezekkel mocsaras, belvizes vagy jéggel borított vizeken is tudnánk menteni. A gyűjtésről részleteket itt olvashatnak.




Meet our supporters

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség

Meet our cooperative partners

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport eng
melodiak
Kürt Zrt.
GALCO
1%