Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Soha ilyen közelről nem láthattad a vízimentők munkáját

A holnapi naptól elindul az OMSZ tavi viharjelzése, amely április 1. és október 31. között üzemel. Ennek apropóján közreadjuk a VMSZ most elkészült image filmjét.Új rövidfilmet adtunk ki a munkánkról, melyben bemutatjuk a strandi vízimentők munkáját, láthatjuk, hogyan száguld a mentőhajó egy mélyvízi mentéshez, vagy egy viharban megsérült vitorlás legénységének segítségére siet. A közeli felvételeknek köszönhetően úgy érezzük, mintha mi is a sürgősségi mentőhajón ülnénk, mikor elindul a riasztásra. Bemutatjuk azt is, ahogyan búvárszolgálatunk és műszaki mentési szakembereink kiemelnek egy elsüllyedt vitorlást.

Nemcsak mentési helyzeteket láthatunk a videóban, hanem betekinthetünk a vízimentőképzés pillanataiba, a mentésirányítási központunk működésébe, és a gyerektáborunk résztvevői is megjelennek. De forgattunk prevenciós foglalkozásainkon is, amelyeken egyebek között újraélesztést szoktunk tanítani az érdeklődőknek.

Ezeken kívül megmutatjuk a szerelőműhelyünket, illetve a mentőkocsiinkat, melyek fontos egységei a mentési rendszerünknek, ahogyan a működésünket koordináló irodai munkatársaink is. Láthatják a nézők mentőmellény-állványainkat is, melyekről ingyenesen vehetnek kölcsön gyermek mentőmellényeket a strandolók.
A filmben bemutatottakat 23 év alatt építettük fel, és idén is a strandolók, a vízhasználók szolgálatába állítjuk. Nemcsak hazánk legnagyobb taván, hanem több más strandon is, ahol a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata látja el a vízimentést.

A filmet Varga Dezső és Varga Zsolt tévés szakembereknek köszönhetjük.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%